Έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 74ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Πλάκα) την Κυριακή (15/2/2009) με θέμα: "Birdwatching γύρω από την Ακρόπολη".
Από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής οι γονείς, οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, οι δάσκαλοι αλλά και τα Λυκόπουλα από το Σώμα που εδρεύει στη Πλάκα, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο του σχολείου.
Πέρασαν μέσα από τους δρόμους της όμορφης Πλάκας, διέσχισαν τη Δ. Αρεοπαγίτου, ανέβηκαν στην Ακρόπολη.
Ήταν μια καταπληκτική ημέρα και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν αρκετά είδη πουλιών: Δεκαοχτούρες, Κοτσύφια, Σπουργίτια, Παπαδίτσες, Καρακάξες, Τσίχλες, Δενδροφυλλοσκόπους, Κοκκινολαίμηδες, Λευκοσουσουράδες.
Την παράσταση όμως την έκλεψαν τα Βραχοκιρκίνεζα της Ακρόπολης που πραγματικά μόλις εμφανίστηκαν τα παιδιά, άρχισαν να φτερουγίζουν πάνω από τα κεφάλια τους, γεγονός που έδωσε πολύ μεγάλη χαρά στους μικρούς μαθητές.
Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν με το birdwatching, στο μαγικό βιότοπο της Ακρόπολης.
Την οικοξενάγηση έκανε ο Γρηγόρης Τσούνης.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει σε λίγες μέρες πάλι, όπου γονείς, μαθητές και δάσκαλοι θα βάλουν στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς τεχνητές φωλιές για τα πουλιά